Hlavným pravidlom piškótového cesta je oddeliť dokonale žĺtky od bielkov. Následne si určite aký veľký piškótový plát potrebujete. Na jedno vajíčko potrebujete 5 polievkových lyžíc vody, 1,5 g kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny a 50 g polohrubej múky a vanilínový cukor. Na roládu postačujú 3 vajcia.
Do vysokej úzkej nádoby pripravíme bielky, do nižšej širšej žĺtky. Bielky môžete vyšľahať ručne, ale šľahač to urobí efektívnejšie, pridajte štipku soli a šľahajte dokiaľ cesto po prevrátení neostáva prichytený na dne nádoby. Pridajte časť cukru.
Žĺtka zmiešajte s vodou a prešľaháme si ich podobne ako bielky. Následne pridajte zvyšný cukor, múku, kypriaci prášok a šľahajte 6 minút. Do žĺtok pridajte husté bielka a zamiešajte len jemne ručne, aby sa zmesi spojili. V žiadnom prípade už nešľahajte.
Pečte pri teplote 180 stupňov °C 8 až 10 minút.